Skip to main content

Erişim Kontrol Sistemlerinde Güvenlik Önlemi

Ofis giriş ve çıkışlarında kullanılan erişim kontrol kartlarının kopyalanması veya çalışmasına karşın Erişim Kontrol Sistemleri devreye girdi.

Yayınlandı
25 Aralık 2023 07:49

Ofis giriş ve çıkışlarında kullanılan erişim kontrol kartlarının, kopyalanma veya çalınmaya karşı güvenilir bir sistemle korunması için erişim kontrol sistemleri devreye giriyor. Kartların kopyalanmaya karşı korunan bir sistem içerisinde olmaması halinde okuyucularla kopyalanabiliyor veya başka bir karta veri kopyalanarak okutulabiliyor.

Securitas Türkiye Teknoloji ve Ürün Geliştirme Müdürü Alper Seyhan  “Teknik açıdan kontrolü yapılmadan, sadece maliyet kaygısından dolayı piyasadaki herhangi bir kartın alınması, erişim kontrol sistemi ile korunan o alan için daha büyük bir güvenlik riski oluşturuyor. Korunduğu düşünülen alan başka tehditlere de maruz kalabilir hale gelebiliyor. Bu sebeple güvenlik sistemleri içerisinde en yaygın kullanılan yöntem olan erişim kontrol sistemlerini hayata geçirmek çok önemli. Bu gibi sistemlerde en önemli mevzu, ürünün kaliteli olması ve güvenilir bir sistemle korunmasıdır. Bunun için doğru seçimler yapıldığı takdirde güvenlik konusunda riskler en aza inmekte.”  dedi.

Daha Kaliteli Okuyucu ve kartlarla Kopyalama Gerçekleşmiyor

Alper Seyhan, Securitas Erişim Kontrol Kiti ile tanımlı bir kartın, başka bir cihaza kopyalanmaya çalışıldığı takdirde erişim kontrol sistemi tarafından reddedildiğini ve giriş yapılamadığının altını çizerek, çift yönlü koruma sisteminin de kartların kaybolmasına karşın etkili olduğuna dikkat çekti. Seyhan, Erişim Kontrol Sistemlerinde pin pedi,  şifreleme ve Uzaktan İzleme Merkezi desteğinin nasıl farklar yaratacağını tüm detaylarıyla Erişim Kontrol Sistemleri videosunda paylaştı.